Rybárčenie v SHFT situácii.

pannaVäčšina príručiek pre SHFT situácie a manuálov na prežitie doporučuje pri núdzovom obstarávaní potravy začať rybami. Prečo je jasne. Výdaj energie je minimálny a potencionálny kalorický zisk je viac ako slušný. A čo si budeme vravieť , ryby sú podstatne chutné až výborné pre každého vrátane detí.

 

 

Osobne nie som aktívny rybár a ani celkom nerozumiem tomuto fenoménu. Ale chytanie rýb v SHFT situácii sa hodne líši od klasického sedenia s prútom na brehu jazierka a 10 hodinového čakania na ťuknutie do udice. Proste a jednoducho na to nebudete mať čas . Nemôžete si to dovoliť, nehľadiac na osobnú bezpečnosť pri čumení do vody..

Všetky ryby na našom území sú jedlé, niektoré sú pravda chutnejšie ako iné. Ale to predsa neriešime že. Zjeme všetky. Tak sa pozrime na to ako si ich zabezpečiť.

Najlepší návod ako na to nám dáva legislatíva Trestného zákona a Disciplinárny poriadok rybárskeho zväzu. Proste to čo je zakázané , je to to najúčinnejšie. Pri športovom chytaní rýb to logiku má, ale pre nás je to slušný návod ako na to. Treba si ale uvedomiť že sa tu v normálnej situácii bavíme o prečine pytliactva podľa § 310 Trestného zákona č.300/2005 Z.z. v základnej trestnej sadzbe odňatím slobody 6 mesiacom až 4 roky, čo nie je žiadna srande,že.

1., Granát, alebo nejaká výbušnina vo vode. Все ясно, зачем буквы.

2., Elektrický prúd do vody. Detto.

3., Lov v noci s použitím svetla.

4., Akékoľvek stále zariadenie na lov.

Tu sa trošku zastavím, lebo toto je považujem za ideál pre Stalkera. Nastavíme zariadenia a ráno prídeme pozbierať čím nás bohovia obdarovali.

Stream linky:
Krížom cez potok natiahneme lano a z paracordu nadviažeme háčiky. Do rôznych hĺbok. Natiahneme tieto linky na 3-4 rôzne miesta .

linefishing

Pasca z PET fľašky.

Minimálne rybky na návnadu, v prípade nutnosti samozrejme požerieme. Dovnútra hodíme nejakú návnadu, malý hmyz či drobné zvyšky.
Fľašku poukladáme do plytkej vody a zaťažíme kameňmi. Kamene dajte do vnútra z návnadou.

bottletrap

5., Vypustenie rybníka. To je trošku od veci, ale môže sa hodiť. Nezabudajte na to.

6., Návnada by mala byť s prirodzeného okolia vody. Má to logiku že, ideálna je živá.

7., Keď už loviť udicou, použijeme viac háčikov a žíve rybky alebo červy ako návnadu.

8., Lov harpúnou

Všetky tieto spôsoby sú v podstate zakázané, takže si to uvedomte.  

 

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes