7 survival tipov z Walking Death.

wd1Zdar Stalkeri, dnes zvoľníme a viac menej nevážne si povieme pár múdrosti z tohto seriálu. Kto by nepoznal Walking Death, je to jeden z najpopulárnejších post-apo serialov. Bez ohľadu nato, že seriál je o takej somarine ako zombie apokalypsa, nájde sa pár veci z ktorých sa môžeme poučiť.

Iste, nie všetko, čo postavy robia, je správne pre prežitie, a úprimne veľa z toho, čo robia, je opak toho, čo by ste mali robiť v danej situácii. Ale aj s blbosti vo filme sa môžeme poučiť. Je to prehliadka základných chýb či činov, ktoré zrejme budú ľudia pri SHTF robiť.

1., Dajte si pozor na ostatných, bez ohľadu na to ak sa javia.

Ak existuje najdôležitejšia vec z celého seriálu tak je to to, že musíte mať rovnaký strach či rešpekt z vašich priateľov, ktorí prežili, ako z nepriateľov. Spoja sa s Vami, v niečom pomôžu a v lepšom prípade sa zobudíte bez svojich zásob a zbraní a v horšom sa nezobudíte vôbec.

Guvernér vyzeral ako naozaj milý týpek a videli sme, ako to dopadlo. To isté platí pre nespočetné množstvo ďalších. Pamätajte si, že ak to vyzerá príliš dobre, aby to bola pravda, tak to asi pravde nie je.

 

2., Bezpečné miesto je skvelá vec, ale nikdy nie je dokonalé.

To je najlepšie vidieť na príklade väzenia v sérií 3 a 4, ale môže to byť aplikované na akékoľvek útočisko. Nezáleží na tom, ako bezpečné si myslíte že vaše miesto je, môže sa niečo stať, a Vy budete musieť zmiznúť preč.

Majte oči otvorené a bez ohľadu na to, ako bezpečne sa cítite, vždy majte plán, ako sa dostať von a rýchlo zmiznúť pri prúsere. Ak ho nemáte, ostanete uväznený vo Vašom vlastnom bezpečnom tábore.

wd3

3., Vždy ma niekto väčší kver.

Nezáleží na tom, aká veľká je vaša zbraň, alebo koľko zbrane máte, vždy bude niekto, kto ich má viac a väčších. Nespoliehajte na veľkosti svojich zbraní alebo množstvo munície.

Naučte sa, ako prežiť, a uistite sa, že máte iné metódy ako brániť svoj tábor okrem zbraní. Ak si myslíte, že budete v bezpečí, pretože máte najväčšie zbrane, ste predurčený k pádu. Stačí sa pozrieť na guvernéra.

wd2

4., Základné survivalové vedomosti Vám zachránia život.

Keď je každá bitka dobojovaná, všetci zombíci vymlátení , tak na konci dňa, sú to základné zručnosti prežitia, ktoré vás udržia nažive. Všetky zbrane sveta a aj dokonalý gear nenahradí základné zručnosti, ako je založenie ohňa, sledovanie koristi či postavenia úkrytu.

Nájdenie vody, lov večere, a postavenie bezpečného tábora sú všetko kľúčové potreby, aby ste prežili v zóne :-). Bez nich ste zombie návnada celkom rýchlo.

5., Zombie sú všade.

Aj keď šanca, že skutočné zombie nájdete dosť nízka, v situácii o prežití, sa budete musieť vysporiadať s iným druhom chodiacich mŕtvol. Aj keď môžete byť pripravení na veľa toho, čo by svet na vás mohol hodiť pri SHTF, väčšina ľudí tam vonku nebude mať ani najmenšiu potuchu čo robiť. Budú ako zombie.

Títo ľudia by mohli byť považovaný za zombie, pretože budú zvedaví , pripravený vrhnúť sa na každého, kto nie je pripravený a vziať to, čo chcú. Aj keď pravdepodobne nebudú mať chuť na váš mozog, väčšina z nich v reálnom živote bude chcieť všetko ostatné čo máte. A možno dôjde aj na ten mozog :-(

6., Naučte sa používať aj iné zbrane ako strelné

Zbrane sú veľmi užitočné nástroje. Je o samozrejme ten najkatastrofálnejší scenár zo všetkých. Ak sa veci stanú tak zlé, že vymoženie práva nebude sprostredkované štátom, vaša zbraň môže byť to jediné, čo stojí medzi prežitím a smrťou.

To neznamená, že to bude užitočná navždy. Muníciu už v obchode nekúpite a nájsť puškára na opravu zlomeného úderníka tiež nebude také jednoduché.

Naučte sa používať a bojovať so zbraňami, ktoré nie sú strelné. To zahŕňa nože, luky, a kua, dokonca aj samurajský meč, ak je to vaša voľba. Ale nie len nosiť ich, či mať schované na horšie časy, naučte sa ich používať a naučte sa to dobre. Na zabitie jeleňa predsa nepotrebujete Kalašnikov. Budete radi, že ste to urobili, keď sa niečo pokazí.

wd4

7., Majte svoj BOB či minimálne poriadne EDC vždy ready!

Posledný tip je súhrn všetkých vyššie uvedených tipov. Základnou myšlienkou je, že nikdy neviete, kedy sa veci pokazia. Nezáleží na tom, či ste v bunkri, nezáleží na tom či máte sklad pušiek a pištolí, a nezáleží ani na tom, či máte tú najlepšie vycvičenú partiu niekde tam vonku. Veci sa môžu pokaziť rýchlo a jednoducho môžu byť Vaše prípravy mimo Váš dosah.

Ale Vaše EDC , Váš BOB je tu, aby ste svoj boj mohli aspoň začať bojovať.

Nech Vás sila sprevádza padawani.

Zdroj: http://www.survivalbased.com/

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes