Prežitie sociálneho kolapsu

Neriskujeme len prírodné alebo človekom vytvorené katastrofy. Riskujeme finančný, obchodný, politický a sociálny kolaps. Veci sa môžu pokaziť a potom sa môžu pokaziť ešte viac. Bez obchodu, práce, dopravy, bankovníctva a výroby sa naše pohodlie môže ľahko premeniť na zúfale prežívanie.

„V roku 1997 utrpel New York výpadok elektriny na jednu noc. Vyše 3000 ľudí bolo zadržaných za rabovanie, 400 policajtov bolo zranených, vypuklo 500 požiarov, bolo realizovaných vyše 25.000 tiesňových hovorov a na pohotovosti bolo prijatých 4x viac prípadov ako obyčajne -- a to všetko pre jednu noc bez svetiel.″

  1. Rozhodnite sa žiť - vyberte si prežitie!
  2. Väčšina ľudí neurobí nič - buďte pripravení.
  3. Udržujte si dobré zdravie a pochopte riziko.
  4. Učte sa čo robiť pred, počas a po pohrome.
  5. Veľa čítajte.
  6. Vaše najlepšie poistenie? Rozhodnite sa prežiť a zásobujte sa podstatnými vecami.

Otvorí sa váš sociálny padák?

Len málo informácií o riziku kolapsu a ťažkostiach prežitia je spomínaných v médiách.

Veľké mestá sú produktmi priemyselnej revolúcie. Tak ako zmizne lacná energia, spolu s lacným priemyslom – očakávajte, že hodnota bytov vo veľkých mestách dramaticky poklesne. Ľudia, ktorí investovali životné úspory do drahých bytov a domov vo veľkých mestách, stratia svoj iluzórny majetok. Očakávajte prerušenie mestskej infraštruktúry, migráciu populácie z miest, nedostatok ropy, liekov a silno zredukovanú produkciu potravín. Očakávajte návrat k vidieckym hodnotám a vzrastajúci záujem o sebestačnosť a malé rodinné farmy.

Po kolapse vzniknú milióny nezamestnaných kancelárskych a hi-tech pracovníkov - vzdelaných v nepotrebných odboroch. Architektov, inžinierov, bankových úradníkov, programátorov, fin. poradcov... Očakávajte podmienky, ktoré po ekonomickom kolapse budú viesť k novodobému roľníctvu - úradníci sa stanú robotníkmi; nevoľníkmi pripútanými k produkcii jedla, často za zúfalých podmienok. A očakávajte, že všetci sa z veľkých miest pohrnú do malých, ako hladná armáda z filmov o zombie apokalypse.

A to všetko očakávajte bez modernej hygieny a zdravotnej starostlivosti. Mor, epidémie, otravy z vody, jedla...

Dobre, zle ... a otrasne

Postupný kolaps nie je „TAK“ zlý. Ak sa stane rýchly kolaps, väčšina ľudí ostane "primrznutá", lebo nebudú veriť správam - pokiaľ nebudú motivovaní hladom, smädom, alebo epidémiami. Volá sa to Titanic efekt - ľudia neuveria, že sa to potápa, lebo muzika ešte vyhráva. Mnohí z týchto ľudí umrú. Väčšina z nich umrie...

Čo nám zhruba hrozí:

Prírodná katastrofa

Kríza spôsobená
človekom

Sociálny kolaps

  1. Záplavy
  2. Snehové búrky
  3. Hurikány
  4. Zemetrasenia
  5. Sucho a hlad
  6. Epidémia a mor
  1. Vojna
  2. Občianske nepokoje
  3. Výpadky energie
  4. Atómová príhoda
  5. Teroristický útok
  6. Chemický únik
  1. Finančný kolaps
  2. Obchodný kolaps
  3. Politický kolaps
  4. Spoločenský kolaps
  5. Vojenský kolaps
  6. Kolaps civilizácie


Zásadný rozdiel medzi tými, čo prežijú a tými druhými je príprava!
Počas pohromy sa počíta každá sekunda! Čakanie na inštrukcie vás môže zabiť!

Potenciálne fázy kolapsu spoločnosti

Fáza 1: Finančný kolaps. Prestávate dôverovať bankám. Ak sa finančné inštitúcie stanú insolventné, vaše peniaze sa môžu stratiť a nedostanete sa k svojmu kapitálu. Sociálny nepokoj a samovraždy narastú. Letiská a hranice môžu byť uzavreté. Autority to nazývajú dočasná pohotovosť.

Fáza 2: Obchodný kolaps. Prestávate dôverovať trhu. Peniaze môžu byť znehodnotené alebo nedostupné. Ľudia hromadia a obchodujú základné komodity, importné a obchodné články prestávajú pracovať a je široký nedostatok základných potrieb na prežitie. Supermarkety sú chránené vojskom a počúvate príbehy o drancovaní jedla. Nie je elektrika. Ste hladný a je vám zima. 

Fáza 3: Politický kolaps. Prestávate dôverovať vláde. Oficiálne pokusy poskytovať potreby na prežitie sú nefunkčné a politici stratili legitímnosť a zmysel. Na tiesňové volania nikto neodpovedá. Niektorí ľudia by vás mohli zabiť kvôli jedlu, zdravotníckym potrebám a zbraniam.


Fáza 4: Sociálny kolaps. Prestali ste veriť, že sa o vás niekto postará. Miestne sociálne inštitúcie nemajú zdroje. Mŕtve ľudské telá sa povaľujú všade naokolo. Mestá sú centrami hladovania a chorôb. Platia už iba zákony silnejšieho (kto má zbrane). Koncentračné tábory môžu utajovať hlad a genocídu.

Fáza 5: Vojenský kolaps. Prestávate dôverovať vojenskej sile, lebo stanné právo sa zmenilo v miestny diktát. Armáda vás môže vnímať ako cieľ, v rámci súťaže o rovnaké zdroje ako zháňajú oni sami - alebo ako o potenciálneho otroka. Môžu vytvoriť systém nútených prác, otroctva a bojovať v lokálnych šarvátkach o zdroje. Ľudskosť sa stane neznámym pojmom.

Fáza 6: Kolaps civilizácie. Prestávate veriť v nádej. Smrť je všade. Ľudia si nemôže dovoliť byť láskaví. Rodiny sú rozdelené, aby hľadali vzácne zdroje. Počúvate príbehy o kanibalizme a sami hladno poškuľujete po najvykŕmenejších členoch komunity. Nič nie je nebezpečnejšie, ako zúfalý človek. Môžete byť zabitý za kúsok cukru... alebo pre vaše špeky.

Ste (aspoň trocha) pripravení?

Nemá zmysel riešiť, čo to spôsobí - finančný kolaps, meteorit, sopka alebo mimozemšťania. V prípade kolapsu infraštruktúry bude v médiách dominovať neinformovanie. Poslúchať inštrukcie podané na zabránenie okamžitej širokej panike, pravdepodobne zhoršia vašu šancu prežiť. Toto nie je správny čas zostať doma a počúvať rádio. Toto je ten správny čas vypadnúť z mesta, pokiaľ to ide. Vládne inštitúcie vás môžu uisťovať, že ak budete nasledovať ich inštrukcie, tak vám zaistia prežitie. Ale vaše prežitie nemusí byť v súlade s ich cieľmi. Ak nie ste pripravení, môžete čoskoro zomrieť. Ak ste pripravení ... môžete "len" prežiť.

Počas finančného kolapsu sa stanú vaše papierové aktíva a možno aj bankovky nepoužiteľné. Udržiavajte si záznamy o vašich akciách a dlhopisoch, vkladných knižkách, poisteniach a iných pre prípad, že sa všetko vráti do normálnych koľají. Ale buďte pripravení na hyperinfláciu a pripravte si zásoby použiteľných náhrad za peniaze, ktoré by ste mohli zobchodovať .... kávu, tabak, cukor, soľ, toaletný papier, vložky, bylinky, ibuprofen... Hromadenie nie je trestný čin... zatiaľ.

Počas obchodného kolapsu sa väčšina spotrebiteľských tovarov stane nedostupných. Personál supermarketov bude hromadiť tovar, očakávajúc známky oživenia trhu - a budú dodávať tieto tovary len ako platbu za ochranu - alebo zbraň. Keď ostanú sýpky prázdne, začne sa rabovanie. Neočakávajte, že polícia, armáda alebo hasiči vás budú chrániť. Skôr sa pripravte na obrázky rabovačov strieľaných pred vaším zrakom, nezávisle na veku.

Počas stanného práva zostane len málo slobody. Výnimočný stav býva zavedený vojenskými silami, keď civilná vláda zlyhá, alebo sa rozpadne. Očakávajte zákaz večerného vychádzania, prídelový systém na jedlo a denné potreby, uzavreté hranice a zákaz cestovania ... neskôr budete počuť o uzavretých mestách, otrockej práci a koncentračných táboroch. 

Počas politického kolapsu väčšina služieb poskytovaných štátom zlyhá. Polícia a armáda budú používať zbrane na ochranu vlastných domovov a ochranu pred rabovaním jedla a pred ozbrojenými kriminálnymi skupinami. Diaľnice sa budú podobať na parkoviská. Hladujúci ľudia z miest sa presunú na farmy, do známych oblastí produkujúce jedlo a na chalupy a chaty. Očakávajte prísne pravidlá na ochranu pred epidémiami, cestné barikády a hromadné popravy.

Počas sociálneho kolapsu väčšina nemocníc prestane fungovať. Ich zamestnanci hoci nebudú platení, budú nútení pracovať (trebárs pod hrozbou použitia zbrane), alebo budú podnikať vo výmennom obchode, za svoje služby budú chcieť jedlo, alebo iné základné potreby. Choroby budú všade. Prístroje, ktoré vyžadujú elektrickú energiu, budú fungovať na generátory.


Počas vojenského kolapsu sa stane armáda novou aristokraciou založenou na výbere daní v naturáliách a feudálnom systéme farmárčenia. Veľa z vášho jedla a majetku si zoberú a veľmi málo úsilia (ak vôbec nejaké) budú investovať do vášho prežitia. Vraždy sa stanú bežnou vecou. Ste sebestační - no pokiaľ nemáte potrebné zručnosti, môžete sa ľahko stať otrokom, alebo plateným vojakom.

Počas kolapsu civilizácie strávite väčšinu času zbieraním a ochranou čohokoľvek, čo sa vám podarí nahromadiť, zobchodovať alebo nájsť, výmenou za ochranu, aby ste neboli okradnutí, zotročení... alebo zjedení.

Príprava

Ľudia sa vyrovnávajú s tragédiami odmietaním, hnevom a depresiami - to sú stavy pred prijatím skutočnosti.


Pripraviť sa neznamená len hromadiť ...

Zásobujte sa len potrebným. Je to lacné poistenie, ale buďte diskrétni. Dnes poviete známym, že hromadíte zásoby, zajtra vyhladnú a spomenú si. Počas krízy budete šťastní, že môžete prežiť.

 

Potraviny (na osobu/rok)

Prvá pomoc

pšenica, ryža alebo obilniny 140 kg
sušené mlieko odtučnené 30kg
Cukor alebo med 25kg
Fazuľa a strukoviny 25kg
Olej na vyprážanie 9 litrov
Soľ 2kg

Príručka prvej pomoci,

knihy o liečení
obväzy a pomocné pásy,

nožnice, teplomer, zapínacie svorky,

lieky proti bolesti, sirup proti kašľu,

dezinfekčné prostriedky.
krémy a masti

Produkcia jedla

Základné potreby

Nástroje na lov a chytanie rýb
pôda, semená a rezy
nástroje a nádoby
sklad na zimu
preprava

Suchý a teplý úkryt
čistá voda a mydlo
riad na varenie a jedenie
oblečenie, hygienické potreby,

prikrývky atď.
ďalekohľad, vysielačka

Šťastie praje pripraveným.

Ak je váš životný štýl založený na pohodlí, sedliacky život môže pripomínať prežitok z minulosti. Vaši predkovia zavárali ovocie, zeleninu a údili mäso, ktoré skladovali v pivnici. Prežili aj bez elektriky.

  1. Udržujte si zdravie. Veľa pohybu.
  2. Čítajte knihy o prežití. Používajte internet ale nestaňte sa na ňom závislí.
  3. Vyriešte si pocity strachu a obavy už teraz ... budete potrebovať jasnú myseľ na ochranu rodiny, počas zlých časov. Život bude tvrdý aj bez depresie, neuróz a panických návalov.
  4. Suché potraviny ako ryža, obilie a fazuľa sú lacnou poistkou proti kríze. Odložte si dosť trvácneho jedla pre 4 člennú rodinu na 3 mesiace. Alebo pre jednu osobu na rok. Pravidelne tieto zásoby používajte a obmieňajte.
  5. Udržiavajte si zásobu pitnej vody ... ak prídete o elektriku, možno prídete aj o vodu.
  6. Stráňte sa návykových a nezdravých jedál. Učte sa o divorastúcich plodoch. Naučte sa, ktoré z nich sú vhodné a ktoré škodlivé.
  7. Odložte si potrebné lieky a nástroje prvej pomoci - naučte sa zásady prvej pomoci.
  8. 400 árov dobrej pôdy dokáže uživiť 4-10 ľudí donekonečna, v závislosti na prístupe k vode, nástrojom, ochrane pred zlodejmi a schopnostiach riadenia.
  9. Nájdite si miesto s malou obývanosťou - čím menšou tým lepšie - aspoň 160 km od akéhokoľvek veľkého mesta.
  10. Prežitie je najlepšia pomsta.

Obchodníci s liekmi nezarábajú na zdravých zákazníkoch. Väčšina fyzických a duševných chorôb je následkom nezdravého životného štýlu a nešťastných vzťahov. VYRIEŠTE SI TO!

Komunity na prežitie

Väčšine nepripravených ľudí zomrie veľmi skoro. Tí čo prežijú, budú spolupracovať. Vo vzdialených oblastiach a v malých dedinách si susedia seba navzájom vážia. Naučte sa byť dobrými susedmi. Väčšina ľudí, hoci aj s obrovskou emocionálnou bagážou, dokáže participovať v komunite. V prípade kolapsu bude snom hladujúcich, stať sa členom úspešnej komunity. Zamyslite sa už teraz, ako sa budete rozhodovať, koho priberiete, ako sa vyrovnáte s ozbrojenými votrelcami, ako spustíte obchod s ostatnými komunitami.

Článok bol prebratý a skorigovaný zo stránky http://www.soulwork.sk

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes