Taktika policajného vyšetrovania I.

paragraf„To že mám paranoju, ešte neznamená že po mne nejdú.”

Nasledujúce informácie nemajú v žiadnom prípade slúžiť na podporu zločinnosti a sťaženia boja proti nej. Naopak. Majú pomôcť radovým občanom, ktorí žiadny zákon neporušili, len sa ich zvedavosť či znalosti znepáčili štátu. Uvedené informácie slúžia k štúdiu právnych možností, ako sa v medziach zákona tejto štátnej svojvôli brániť. A to je v poriadku tak z morálneho, tak aj právneho hľadiska. 

Upozorňujem, že nemám právne vzdelania,a všetky informacie sú z voľných zdrojov. Týmto rozborom by som chcel upozorniť, že pri niektorých, hoci absolútne legálnych aktivitách, je nutné si dávať oveľa väčší pozor, ako keď sa obzeráte pred spáchaním dopravného priestupku. Štátu a predovšetkým jeho represívnym zložkám, ako polícia a tajné služby sa totiž nepáči akákoľvek snaha vedúca k získaniu operačno - taktických vedomostí, a preto je nevyhnutne potrebné byť pripravený na to, že ak tento záujem prejavíte, začnú sa o vás príslušne bezpečnostné zložky zaujímať. Nie, vôbec nič nespáchate, ale napriek tomu sa ocitnete pod ich drobnohľadom. Potom už stačí sebamenší chybný krok a môže sa vám ľahko stať, že budete vypočúvaní či dokonca trestne stíhaní! Na tento boj je nutné sa vopred pripraviť, inak si môžete ako úplne nevinní a bezúhonní občania privodiť vážne problémy. A to ako sebe, tak aj vašim blízkym. Už len tým, že čítate tento web (a pravdepodobne nie je jediný, že..), sa radíte do ich záujmovej oblasti.

spravodlivostIróniou je, že samotným záujmom nič nezákonného nerobíte a napriek tomu si na vás možno polícia posvieti, ako na potenciálneho zločinca. Zneužíva sa k tomu tá litera zákona, ktorú poznáme z uhladených prejavov zmaľovaných policajných hovorkýň: "...existovalo dôvodné podozrenie, že menovaný je v styku s organizovanou skupinou, majúce za cieľ násilný akt proti obyvateľstvu SR." Pre nich nie je ťažké si niečo vymyslieť, aby získali oprávnenie napichnúť vaše komunikačné kanály, priateľov, rodinu, na celý život. Lenže vy o tom možno nebudete ani vedieť, aspoň zatiaľ nie. Až neskôr vám príde obálka s pruhom, alebo vás rovno zoberú. Na ulici, v práci, pred kolegami, priateľmi, vašimi deťmi či susedmi. Čo si o vás okolie pomyslí, je nad slnko jasnejšie. Kriminálnik, zločinec, lump. A to je práve zle. Čo je zlé na tom, že sa zaujímate o zákonom nechránené informácie? Platíte dane, školáčky nechávate na pokoji, tak prečo ste v očiach polície potenciálny zločinec?

Bezpečnostným zložkám sa totižto vôbec nepozdáva, že sa občan snaží získať rovnaké informácie, aké má armáda či polícia. Bezpečnostné zložky by s vami totiž mohli mať oveľa viac práce, ak by proti vám mali zasahovať. Nepáči sa im, že by ste mohli byť na lepšej úrovni, než ich muži. Je to obyčajná žiarlivosť, alebo oprávnená snaha eliminovať potenciálne teroristické bunky? Odpoveď je jednoduchá. Štát nestojí o to, aby občan poznal svoje práva a naviac aby sa dokázal policajnej svojvôli aj brániť. Chce mať z nás, radových občanov, tupé ovce, čo si pustia do nohavíc, keď na ne ostrí chlapci s čiernymi kuklami na hlavách a hrčami v podpazuší kričia: "Polícia! ". Nechce, aby sa občania dokázali tejto byrokratickej štátnej hyene postaviť, nieto sa účinne brániť. A to ani v oblasti práva a pritom, ako ste všetci už mnohokrát počuli: "Neznalosť zákona neospravedlňuje!".

Tak vznikla aj idea tohto mini-seriálu. Poskytnúť normálnym, slušným, čestným a poctivým ľuďom informácie o možných dôsledkoch ich jednania a najmä to, ako sa policajnej svojvôli brániť! Ako si nepriťažiť a nepodľahnúť špinavým hrám, ktoré s vami môžu byť odohrané, pričom žiadna z nižšie uvedených informácií nie je z iného zdroja, ako z bežne dostupných právnych predpisov, ktoré by každý občan v rámci právneho povedomia mal poznať!
pz-sr-logoĎalej tu popíšem praktiky polície, aké bohužiaľ neskúša len na zločincoch, ale na všetkých, kto sa dostanú do jej pozornosti, a to nie je fér. Buďte múdrejší. Bráňte svoje práva, presvedčenie, česť, povesť i život. História pozná veľa prípadov, keď nevinní ľudia skončili na dlhé roky vo väzení len preto, že si priťažili až ex post, po spáchaní trestného činu! Z banality sa ľahko môže stať závažný zločin. Vyšetrovacia mašinéria ich spoľahlivo rozomlela na malé kúsky a nakoniec povedali oveľa viac, než chceli či museli! Priťažili sebe aj iným. A znovu opakujem, neboli to násilníci ani vrahovia! Ale obete okolností, mnohokrát rovnakí ľudia ako vy a vaši blízki. Odporúčam vám všetko preštudovať tak, aby vám nižšie uvedené zásady prešli do krvi. Tvárou v tvár policajtom bude neskoro myslieť na to, čo ďalej. Uvedomte si, že v tých chvíľach sa možno bude určovať smer vášho ďalšieho života! Neberte to ako maľovanie čerta na stenu. Prial by som vám, aby ste prežili dlhý a šťastný život, a o kriminalite a polícii by ste počuli len v čierne kronike. Ale život bohužiaľ ukazuje, že práve občan - idealista sa zaborí do žumpy maléru najhlbšie.


Treba si uvedomiť, že v svojej podstate bojujete a aj v budúcnosti (či už normálnej ale post katastrofickej) budete bojovať proti suverénne najkompletnejšiemu, najlepšie ozbrojenému a najhlbšími vedomosťami vybavenému protivníkovi, ktorého môžete stretnúť. V rámci normálnej budúcnosti to bude Polícia, tajná služba alebo Armáda. A v tej horšej variante po zlome to bude rovnaké, len sa z nich stanu pravdepodobne mocné gangy schopné konkurovať akejkoľvek konkurencií, ktorú si vymyslíte.


V daľšej časti si preberieme zákony, o ktoré sa budeme opierať.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes