Batohy Berghaus – Bergen

vulcanKaždý kto sa len chvíľu zaujímal o armádu pozná batoh Bergen. Bergen sa stal synonymum pre vojensky batoh. Niet inej cesty ako použiť batoh pokiaľ sa potrebujeme presunúť po vlastných nohách. Nikto to nevie lepšie ako vojaci. A viete ako vznikol názov Bergen? Počas Falklandskej vojny britská SAS zistila, že im poriadny batoh vo výstroji chýba. Tak bol pre jednotky SAS zakúpený komerčný batoh Berghaus Vulcan. A vžil sa názov Bergen.

 


V roku 1966 založila dvojica anglických horolezcov špecializovaný obchod s outdoorovým vybavením LD Mountain Centre. Postupom času začali pod značkou Berghaus (nemecký prepis Mountain Centre) navrhovať, testovať a predávať vlastné vybavenie podľa skutočných potrieb horolezcov. Dodnes značka patrí medzi absolútnu špičku medzi výrobcami outdoorovej výstroje.

Samozrejme vývoj pokračoval a my Vám dnes predstavujeme synov pôvodného Bergenu, radu batohov Berghaus.

Jednoduché, účelné, odolné. Tak by sa dala zhrnúť filozofia firmy Berghaus pri navrhovaní a výrobe military rady svojich batohov. A rozhodne s ňou slávi úspech. Ich výrobky si medzi širokou konkurenciou vybrala do výstroje rada armád z celého sveta, a to vrátane nemeckého Bundeswehru, britskej armády či armád Austrálie,Holandska,Francúzska... . Obľúbené sú aj medzi špeciálnymi vojenskými a policajnými jednotkami. Teraz si môžete jedinečné batohy military radu Berghaus dopriať aj Vy. Urbanstalker sa snaží vždy vybrať a zohnať to najlepšie čo sa dá, a originálne Bergeny patria medzi absolútnu špičku.

Firma Berghaus je známa ako medzi military priaznivcami, tak aj ako významný výrobca vysoko kvalitného outdoorového oblečenia a vybavenia. Poznatky z armádnej výroby využíva pri civilnej produkcii a naopak. Ich výrobky však nevznikajú len tak náhodne. V podobe prototypu prejdú náročným testovaním u reálnych bojových útvarov a po zapracovaní všetkých pripomienok idú až do sériovej výroby. Ani potom vývoj neustáva a poznatky z bojového nasadenia sa využívajú na neustále vylepšovanie existujúcich modelov.

batohy

Kompletný rad batohov Berghaus Military

Hlavnou súčasnou inováciou je nový modulárny systém MMPS, vďaka ktorému sa ponúka široká variabilita batohov a veľké množstvo možných kombinácií. Všetko príslušenstvo možno pripnúť ku ktorémukoľvek kompatibilnému batohu, čím s iba dvoma batohy vytvoríte celú radu rôzne objemných batožiny.

Jedná sa o modulárny systém vyvinutý firmou Berghaus, ktorý umožňuje maximálnu variabilitu batohov pre rôzne situácie. Základ tvoria odopínacie bočné vrecká, ktoré podľa potreby môžete pripnúť k batohu alebo ich nosiť samostatne spojené ako malý jednodňový batoh. Vrecká možno kombinovať s ktorýmkoľvek batohom so systémom MMPS (pozn .: na staršie modely batohov Berghaus nemusia tieto vrecká pasovať).

Pomocou dvoch batohov (napr. Crusader a Centurio a dvoch 10litrovýck kapses vytvoríte rad kombinácií o rôznych objemoch:

10 l - jedno samostatné vrecko s pripnutými nosnými popruhmi

20 l - dve spojené vrecká s pripnutými nosnými popruhmi

30 l - samostatný batoh Centurio

50 l - batoh Centurio s pripnutými postrannými vreckami

90 l - samostatný batoh Crusader

110 l - batoh Crusader s pripnutými postrannými vreckami

Tieto bočné vrecká sa vyrábajú v dvoch rôznych veľkostiach, ako organizačné vrecko aj ako hydratačný vak. Možnosti rôznych kombinácií sú tak nepreberné.

V jednoduchosti je sila

Batoh má predovšetkým fungovať. To zabezpečí kvalitný a pohodlný nosný systém, odolné materiály a funkčný dizajn. Takže žiadna nezmyselná MOLLE väzba po celom povrchu ani iné nepotrebné "ozdoby". Len to, čo je skutočne potrebné v náročných bojových podmienkach. To všetko však oceníte aj v civilnom živote pri náročných outdoorových aktivitách.

Vývoj podľa skutočných potrieb

Každý batoh firmy Berghaus si v podobe prototypu prejde najprv náročným testovaním pri reálnom bojovom nasadení. Až po zapracovaní všetkých pripomienok dôjde k sériovej produkcii. Tým sa eliminujú všetky nedostatky a batoh tak môže 100% fungovať.

Stále v pohybe

Vývoj batohov však nikdy neustáva, stále sa zbierajú poznatky od bojových útvarov a postupne sa zapracovávajú s využitím najnovších technológií. Výsledkom tohto procesu je napr. Batoh Crusader, čo je vlastne zmodernizovaná verzia batohu Atlas. Ani legendárny batoh Munro sa nevyhol drobným úpravám a vylepšeniam.

Toto je moderny , ale zároveň tradičný a bojom odskúšaný Bergen. Originály. Kvalitný. V klasických farbách.
Nech sa páči , vyberte si...

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes