Luminox Recon Pointman

15637-luminox-8821-km-recon"RECON" je skratkou francúzskeho slova "Reconnaissance", čo vo francúzštine  znamená  rekognoskacia") a je to bežný výraz používaný armádou pre prieskum vykonávaný priamym pozorovaním za účelom stanovenia sily a druhu nepriateľských síl,ich možností a zámerov, spolu s rekognoskaciou terénu a poveternostných podmienok. Príklady rekognoskacie sú patrolovanie špeciálnych jednotiek alebo špecializovaných oddielov, lodí, ponoriek, pilotnými / bezpilotnými lietadlami.

 

15636-luminox-8821-km-reconRada Recon spoločnosti Luminox bola vytvorená v spolupráci s pánom Andreou Michelim, bývalým bezpečnostným členom švajčiarskej armády, medzinárodne uznávaným novinárom špecializovaným na vymáhanie práva, armádu, a streleckým inštruktorom tak, aby spĺňal požiadavky členov armády na analógové hodinky, ktoré môžu tiež poslúžiť ako jednoduchý, ale efektívny nástroj pozemnej navigácie.

Všetky hodinky rady Recon majú v ďalšej farbe vyvedenú odpočítavaciu zónu na ciferníku, jednosmerne otočno fazetu s rozetou kompasu, zafírové sklíčko s vysokou ochranou proti poškriabaniu a antireflexným poťahom, škálu na meranie rýchlosti chôdze (v zásade chodiace tachometer) dostupný v škále km / h a  samozrejme vždy viditeľnú ilumináciu so samostatným zdrojom energie, ktorá je súčasťou všetkých hodiniek Luminox.

Všetky hodinky sú balené v taktickom MOLLE púzdre (Modular Lightweight Loadcarrying Equipment "), ktorý je tiež použiteľný ako obal na okuliare.

Point Man - "Prvý prieskumník"

Point Man je špičkou hrotu. Jeho úlohou je bezpečne vykonávať pozorovania až k cieľu cez nepriateľské územie. Určuje rýchlosť pochodu tímu. Pozícia na čele vyžaduje vysokú koncentráciu, oceľové nervy a schopnosť okamžitých rozhodnutí v presný čas, pretože skoré alebo neskoré načasovanie je líniou medzi životom a smrťou celého prieskumného tímu.

LU8821-KM-nightshotVyvinutý pre armádne prieskumné misie, ale aj ako skvelý nástroj pre orientačný beh a dobrodružnú turistiku. Či už je Vaším cieľom alebo misiou čokoľvek, hodinky radu Recon spoločnosti Luminox Vám budú skvelým pomocníkom pri skúmaní Vášho sveta.

Hodinky ako slnečné kompas

15638-luminox-8821-km-reconV situáciách ohrozujúcich život je možné skontrolovať smer za použitia analógových hodiniek, kedykoľvek môžete vidieť slnko. V severnej hemisfére: nasmerujte hodinovú ručičku Vašich hodiniek na slnko.Na pol ceste najkratšej vzdialenosti medzi hodinovou ručičkou a značkou 12-tich hodín je juh. V južnej hemisfére: nasmerujte značku 12-tich hodín na Vašich hodinkách na slnko. Na polceste najkratšej vzdialenosti medzi značkou 12-tich hodín a hodinovou ručičkou je sever.

Škála merania rýchlosti chôdze.

Keď používate hodinky radu Recon, môžete spočítať približnú priemernú rýchlosť chôdze / stúpania za hodinu. Výpočet je založený na vzdialenosti 50 m. Pretože priemerný krok človeka je rôzny v dôsledku jeho výšky, odporúča sa, aby ste si zmerali, koľko krokov osobne potrebujete k prejdení 50 m  skôr ako začnete výpočet. Všeobecná poznámka: jeden krok je približne 75 cm.

Keď viete, koľko krokov potrebujete, aby ste prešli 50, začnite počítať svoje kroky, keď je sekundová  ručička na 12-tich hodinách. Pri poslednom kroku, ktorým dosiahnete vzdialenosti 50 m, odčítajte pozíciu sekundové ručičky na škále meranie rýchlosti chôdze akou rýchlosťou za hodinu .Napríklad: Ak potrebujete 30 sekúnd, aby ste prešli 50 m, Vaša priemerná rýchlosť chôdze je približne 6 km/h.

Luminox Recon Pointman 8821.km je možné v našom shope, za skvelú cenu 272.60 €

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes