Helikon Urban Tactical Pant – Recenzia

helikon-tex-logoDnes sa pomaly každé nohavice, ktoré majú cargo vrecka na stehnách volajú taktické. . Je množstvo rôznych strihov, a neustále pribúdajú nové. A spoločnosť HELIKON nie je výnimkou. Po pár týždňoch nosenia HELIKON UTP mám pár info, ktoré Vám možno pomôžu ku kúpe.

 

Kto je to HELIKON-TEX?
Helikon-Tex začínali ako predajcovia armádnych prebytkov v Poľsku v roku 1983. Od roku 2000 však firma vyrába svoje vlastné rady oblečenia pre vojenské, športové, lovecké, milsim a podobné vyžitie. Agresivné správanie firmy na trhoch a kvalita prevedenia získavajú firme zaujímavé postavenie aj u nás.
farby

Osobne si myslím, že nohavice navrhol genius. Nikdy som nemal nič , čo by bolo čo len podobne tomuto. Plne naložené, všetky vrecká naplnené a Vy dokáže previesť vysoké ura-mavaši-geri, kľaknúť si alebo spraviť bez problémov drep.

UTP 1aNohavice je nutne nosiť kúsok nad pásom /nie sú to žiadne bedraky/ . Dvojnásobná látka v kolenách s ľahkým šípovitým šitím, klin v rozkroku. Všetky zipsy YKK. Dokonalé stehenné vrecká, ktoré aj keď sú plné , nevyzerajú ako by boli narvané k prasknutiu. Široké pútka vhodné aj na taktické zbraňové opasky. Do hlavných bočných vreciek sa bez problémov dostanete aj posediačky napríklad v aute. Trošku mi vadili suché zipsy na zadných veľkých vreckách. A mať miesto gombíka nad hlavným zipsom v rozkroku zips suchý, mi tiež prišlo minimálne zvláštne.

UTP 312 vreciek:
2 veľké stehenné
2 malé stehenné

2 šikmé vpredu s dvojnásobným prešitím hrany.

2veľké zadné zo suchým zipsom

2 malé zadné

2 vnútorne spredu na nôž či pištoľový zásobník

 

 

Materiál:

Ťažká bavlna 97% a 3 % Spanadex / Elastan - zvyšuje pružnosť materiálu. Elastan je syntetické vlákno známe pre svojou výnimočnou pružnosťou. Bol vyvinutý v roku 1959 americkou firmou DuPont (výrobca Corduri) a bol predstavený verejnosti ako revolučný materiál v odevnom priemysle. V USA sa nepoužíva výraz Elastan, ale Spandex./
dodcat9470569596161

Prvý pocit ktorý máte, je že fakt vydržia. A zrejme to nie je len pocit :-). Spandex v látke odvádza neuveriteľne dobrú prácu, nohavice sú pružné a naozaj máte pocit, že Vás neobmedzia keď to budete potrebovať. Osobne maximálna spokojnosť. Teda , jednu chybičku majú. 60 € je dosť. Ale verím, že to je dobrá investícia.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes