EDC kit I.

kgEDC (Every Day Carry) kit je niečo , čo by ste mali mať stále zo sebou. Nie je to BOB, ktorý je uložený doma za dverami, ale niečo, čo Vám pomôže sa dostať domov, alebo kam budete potrebovať, len s pomocou vecí, čo máte pri sebe. Je štatisticky veľmi pravdepodobné, že sa niečo stane práve v okamihu, keď bude Váš BOB a Vaše zásoby, niekde veľmi ďaleko.

 

Samozrejme, riešením je mať BOB-ov niekoľko. Jeden doma, ďalší v aute, tretí v práci, atď... Ale povedzme si na rovinu, vôbec to nie je lacná záležitosť. A peniaze, ktoré by sme investovali do niekoľkých BOB-ov, určite nájdu aj iné využitie.

Nosiť so sebou cely BOB o hmotnosti 10-20 kg, denno denne je blbosť. Takže neostáva iné ako si premyslieť, čo všetko so sebou nosíme aj tak, čo všetko by sme so sebou mať chceli a čo všetko sme ochotný nosiť každý deň.

Existujú komerčné sety na prežitie, tzv. KPZ (krabička poslednej záchrany), plné rôznych somarín, od štipky soli, cez lupu či píšťalku, až po rybárske háčiky a iné geniality. Sú to veci ktoré patria do BOBu a nie do EDC kitu. Posledné, čo ma zaujíma je lovenie rýb a pískanie o pomoc keď sa potrebujem dostať domov, či k svojim veciam. KPZ stoja rádovo desiatky € a ich nákup považujeme za plytvanie peniazmi.

Takže si to preberme podľa dôležitosti a veľkosti EDC kitu ktorý sme ochotný akceptovať. Neriešime veci ako doklady, kľúče, mobil nejaká hotovosť. To na 100% nosíte aj tak.

1. Nôž

Najdôležitejší kus výbavy za každej okolnosti. Veľkosť noža je daná opäť len naším vlastným presvedčením. Jeden až dva. Tu sme to preberali.

chris-reeve-large-sebenza-21-micarta-inlay

2. Baterka

Pre niekoho headset, inému stačí mala ručná. Verte mi, zíde sa. Keď sa to posere je vždy zima a tma.

834

3. Multitool

Na trhu je nepreberné množstvo typov v nepreberných cenách. Niekomu drobnosť od Victorinoxu, pre niekoho Letherman MUT EOD.

letherman

4. Zapaľovač

Žiadne ZIPPO, nič také. Obyčajný BIC, radšej dva, jeden piezoelektrický a jeden z kamienkom. Fajčiari neriešia J

bic

Toto je absolútny základ, ktorý sa dá nosiť po vreckách. Mala by to byť Vaša minimálna výbava, bez ktorej z domu neodídete ani na hodinu.

Pokračujeme nabudúce.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes