Pocketbook Color Lux

sdcardFarebný eBook reader v službách stalkera
Výrok generála USA, Curtis Emerson LeMay-a, sa zapísal do histórie: „Vybombardujeme ich do doby kamennej.“

Výrok na adresu Severného Vietnamu sa nepodarilo zrealizovať. Čo to ale znamená pre nás? Dokážeme sa vyhnút "dobe kamennéj", bez prístupu k internetu a kolapse infraštruktúry?

Informácie, skúsenosti, naučené zručnosti nám nikto nezoberie. Ale je množstvo informácií, ktoré sú svojou povahou špecifické (napr. mapy). Alebo oborové informácie, s obrovským obsahom.

Vek polyhistorov skončil s rozmachom viktoriánskeho Anglicka a vedecko-technickou revolúciou. Pre našu vec je plne postačujúce, mať prístup k týmto informáciam. V prípade že berieme do ruky svoj BoB, výstroj, výzbroj už je neskoro. Užitočné informácie pre prežitie si pripravíme v predstihu. Jedná sa o encyklopédie, mapy, atlasy, oborové náučné publikácie, zdravoveda, botanický kľúč, atď. v elektronickej forme.

Samotné jednotky a nuly na pamäťovom médiu majú nulovú hodnotu. Preto potrebujeme počítač, obecne prístroj, s ktorým dokážeme informácie efektívne použiť.

Na základe našich potrieb, porovnáme klady a zápory, jednotlivých riešení.

Počítač?
- veľkosť, hmotnosť, spotreba, nutnosť pripojiť monitor
+ farebné obrázky (mapy, encyklopédie atď.)
+ audio prehrávač
+ prehrávanie videa
+ výkon (pravdepodobne nevyužijeme)

Notebook?
- veľkosť, hmotnosť, spotreba
+ farebné obrázky (mapy, encyklopédie atď.)
+ audio prehrávač
+ prehrávanie videa
+ výkon (pravdepodobne nevyužijeme)

Tablet?
+ veľkosť, hmotnosť, spotreba
+ farebné obrázky (mapy, encyklopédie atď.)
++ audio prehrávač (u PocketBook-u i unikátna funkcia, Text-to-speech)
+ prehrávanie videa

Čierno-biela čítačka elektronických kníh?
++ velkosť, hmotnosť, spotreba
++ audio prehrávač (u PocketBook-u i unikatna funkcia, Text-to-speech)
- prehrávanie videa

Farebná čítačka elektronických kníh?
++ veľkosť, hmotnosť, spotreba
+ farebné obrázky (mapy, encyklopédie atď.)
++ audio prehrávač (u PocketBook-u i unikatna funkcia, Text-to-speech)
- prehrávanie videa

Ja mám jasno. Beriem PocketBook Color Lux. Ako doplnkové zariadenie, na prehrávanie videa použijem tablet (PocketBook SurfPad II).

PocketBook Color Lux
Na záver si v skratke predstavíme, farebnú čítačku PocketBook Color Lux. PocketBook Color Lux, je 8" čítačka kníh založená na technológii E Ink Triton, zobrazuje 4 096 farieb. Čítačka z produkcie Ukrajinského výrobcu, je prvá farebná čítačka elektronických kníh, s podsvietením na svete! Čítačka je známa širokou podporou textových formátov - viac než 15 formátov e-kníh (PDF, PDF (DRM), EPUB, EPUB (DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TCR, TXT, CHM, HTM, HTML). Unikátnou funkciou text-to-speech, čo v preklade znamená, že si text možete nechať predčítať (podporuje Češtinu, takže so Slovenčinou by nemal byť problem). Batéria na jedno nabitie dokáže zobraziť až 5 400 strán, čo znamená takmer mesiac aktívneho čítania.

Aktualizované.

Ochrana.

Stalkera by mohlo zaujímať, ako je na tom Color Lux s odolnosťou? Jedná sa o bežnú spotrebnú elektroniku. Konštrukcia je robustná, ale nečakajte IP67! Zariadenia s vysokým krytím, bývajú extrémne drahé. Cena často odráža nadštandardný servis, jedná sa o vojenské, alebo priemyselné riešenie.

Ochranu proti mechanickému poškodeniu doporučujeme riešit pomocou tzv.tvrdého obalu (hard case).

Ochranu proti vysokej vlhkosti a proti vniknutiu vody, riešte pomocou podvodného púzdra.

Elektrická energia.

Nebudeme vybočovať z konceptu. Ideálnym riešením, je prenosný solárny panel. Niečo ako Instapark 10 Watt Solar Panel Portable Solar Charger. Postará sa Vám o energiu do tabletu, gps, vysielačky, nabíjačky batérií, atď.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes